Служители на РУ Лом задържаха по „горещи“ следи рецидивист, проникнал незаконно в къщата на ломски жител.
На 23.01.2023 г. в РУ Лом 49-годишен местен жител заявил, че на 17.01.2023г. около 23,00 ч. в една от стаите на дома му влязъл непознат, когото се опитал да задържи, но той успял да избяга.

При извършените мероприятия е установен извършителят – 49-годишен криминално проявен и осъждан от крайдунавския град, който направи самопризнания, като заявил, че целта му била кражба на вещи, предмети или ценности от имота. По случая са иззети веществени доказателства и образувано досъдебно производство.

Служители на Участък Брусарци установиха 33-годишен криминално проявен, проникнал незаконно в къщата на жител на село Княжева махала. На 23.01.2023 г. в 08,30 ч. в полицейския участък постъпил сигнал от 32-годишен жител, който съобщил, че около 00,10 ч. в събота, когато се прибрал в дома си, заварил в една от стаите непознат, който избягал през отворен прозорец на къщата.

Собственикът на имота не установил извършена кражба. При направеното издирване по „горещи“ следи е установен извършителят – криминално проявен от с. Дъбова махала, общ. Брусарци. По случая е образувано досъдебно производство