За повишаване безопасността на движението в селото експертите в АПИ ще обсъдят възможността за изграждане на изкуствени неравности (легнали полицаи), с които да се ограничи скоростта на движение. За да може АПИ да ги постави общината трябва да организира оглед, за да се определи точното им местоположение, и да изготви проект, който да бъде съгласуван с пътното управление и с „Пътна полиция“. След съгласуване на проекта АПИ се ангажира в максимално кратък срок да изпълни изкуствените неравности.

Инж. Калоян Киров, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, запозна кметския наместник на село Осен Петя Петрова с мерките, които се предприемат.

През село Осен преминава един от обходните маршрути за превозните средства над 3,5 т след спирането на движението в участъка от път I-1 Мездра – Лютидол за извършване на строителни работи. След приключването им шофьорите ще могат да пътуват по-бързо, безопасно и комфортно по нов път.

Апелът към шофьорите и жителите на населените места в региона е да проявят разбиране и търпение. Спирането на движението по първокласния път и пренасочването на трафика по алтернативни маршрути създава неудобства и за шофьорите, и за жителите на населените места, но мярката е наложителна.

Припомняме, че през следващата седмица е предвидено да започне възстановяване на близо 2-километров участък от път II-13 през с. Девене, в област Враца. Строителните дейности в селото са започнали през 2021 г., но до момента не са завършени и сега ще продължат. При добро време без дъждове се очаква дейностите да продължат около 20 дни.

Трасето на път II-13 е един от обходните маршрути за превозните средства над 3,5 тона и интензивното транзитно движение по второкласния път в последните седмици налага да се предприемат мерки за завършване на започналия преди две години ремонт, за да се повиши безопасността на жителите на селото и на всички пътуващи. При изпълнението на ремонтните дейности временно ще бъде ограничено транзитното преминаване на моторни превозни средства в участъка на път II-13 Крапчене – Криводол – Девене – Борован. Трафикът ще се пренасочва по път II-15 Враца – Борован, след това по път I-1 Враца – Монтана.