“Помагаме на момчетата да овладеят колкото се може повече умения, защото в живота има сезони, не се знае кога и как ще си изкарват хляба. Някои от възпитаниците са с 4-5 професии. Ангел е мотокарист, масажист, сервитьор и реставратор на стари мебели. Благодетелката е изпратила доброволец в ЕС, шофьор в Унгария, работник в Германия. Сега момчетата, които са отписани от социалните домове, са изкарали курс за селскостопански работници. Оправи ли се времето, ще берат ягоди в италианска фирма“, разказва Джуди.

Учебният център е сертифициран за придобиване на полезни специалности в курсове по готварство, строителство и дърводелство, също и за умения като личен асистент. Фондацията на Риджуей се казва „Българско дете” и започва работа в сиропиталищата в България през 90-те години.


Благотворителната изложба на старите мебели е във фоайето на драматичния театър в Монтана. Те са реставрирани с много усет, отличават се с изискан дизайн и са дарение от Холандия. “Това е начин да събираме средства за нашите програми и за учебния процес“, казва Джуди Риджуей .