Междувременно седмият във временното класиране Искър 1923 (Роман) победи на собствен терен коравия отбор на Монолит (Манастирище) с минималното 1:0. Победния гол за домакините отбеляза Хрисимир Николов.

Както вече ви информирахме, в дербито на община Мездра Околчица (Моравица) се наложи над Скала 2015 (Оселна) с 2:1. Владимир Стоянов изведе гостите напред в резултата още в 10-ата минута на мача, но след почивката моравчани стигнаха до пълен обрат с попадения на Георги Янев в 72-ата и в добавеното време на срещата. След двубоя кметът на Оселна Росен Николов заяви, че спира Скала 2015 от участие в първенството заради съдийските тесли от началото на сезона.

В битката на дъното Миньор (Згориград) надделя над Септември 98 (Гложене) с 2:1.

Останалите две срещи от кръга са днес. От 14:30 часа лидерът в таблицата Огоста (Хайредин) приема третия Манастирище. По същото време вторият ОФК Локомотив (Мездра) гостува на абсолютния аутсайдер Балкански (Михайлово).

Начело в класирането преди тези двубои е Огоста (Хайредин) с 24 точки, следвана от ОФК Локомотив (Мездра) и Околчица (Моравица) с по 22 т., като "железничарите" са с два мача по-малко. Четвърти е Манастирище с 20 т., пред Монолит с 19 т. Шесто-седмо място делят Скала 2015 (Оселна) и Искър 1923 (Роман) с 18 т., а осми е Ботев (Криводол) с 16 т.