Тържеството по връчването на удостоверенията бе открито от директора на училището Иван Иванчев, който поздрави седмокласниците с успешното завършване и благодари на учителите за неуморния труд през годините, който днес дава своите резултати.

"Преди всичко искам да изкажа своята благодарност към всички колеги, които положиха грижи и труд, за да можем днес да се радваме на успехите на нашите деца. Държа да отбележа, че след крайните резултати от външното оценяване по математика, нашите седмокласници са на второ място по успех след математическата гимназия във Враца. Това е достатъчно доказателство за нивото на подготовката в нашето училище"- заяви директорът.

След тези думи на признание и уважение към труда на учителите, Иван Иванчев връчи първите удостоверения на отличниците на випуска - Виктор Ивайлов Цанов и Калоян Николаев Джанабетски.

Заедно с първите си официални документи, отличниците и спортистите получиха грамоти и много материални награди.

Думи на признателност и благодарност към учителите поднесоха представителите на трите седми класове. В искрените думи на момичетата и момчетата се криеше и радост от завършването, и нескрита тъга от раздялата със съучениците и любимите учители.

А от името на родителите, майката на Виктор Цанов, Паулина Алексиева, пожела на порасналите вече деца да бъдат упорити, да преодоляват трудностите с усмивка и да вървят уверени по избрания от тях път. За грижите, за успехите и постиженията на децата им, Паулина Алексиева изказа своята дълбока признателност към целия учителски екип, защото: "Вие, учителите на нашите деца, сте тези, които носите в себе си знанието и науката, и безрезервно отдавате любовта и знанията си на децата ни".


Успешното завършване на Випуск 2018 приключи с ритуалното излизане на випускниците през парадния вход на училището, минавайки под знамето на училището и последните, засега, общи снимки.