Съгласно този договор, „ЕТАЛОН-ВБ” предостави преди дни, два автомобила. Единият “MAN ”, модел L 2000 4.6 MT , а другият “LAND ROVER“, модел FREELANDER 2.0 DI. Преди това със заповед на кмета, Калин Каменов бе създадена комисия за извършване оглед на автомобилите и за приемане на специализираната техника. В комисията участваха експерти от Община Враца и представител на „БДМ Ауто груп“ ООД- фирмата, която спечели обществената поръчка за обслужване на автомобилите на общинска администрация.

При огледа е присъствал и представител на фирмата доставчик на техниката по договора. Комисията е установила, че специализираният автомобил марка – “MAN ” представлява „Пътна помощ“, с пригодено устройство тип „паяк“. При тестването е констатирано, че автомобилът не може да извършва дейността, съгласно договора, и дори има пропуски в техническото му състояние.

При огледа на втория автомобил - Марка – “LAND ROVER“, е констатирано лошо техническо състояние и невъзможност да бъде използван за движение по труднодостъпни терени.

При така установените нередности по автомобилите, Община Враца ще предприеме действия по прекратяване на договора с фирмата „ЕТАЛОН-ВБ" ООД, и ще бъде обявена нова процедура – съобщиха от управата на врачанската Община.