По 6 хиляди лева ще получат селата Войници и Крапчене, за да бъде продължена работата по строежите на църквите, посветени на „Свети Георги”. Толкова средства ще отидат за изработване на иконостас за „Свети свети Кирил и Методий” в Трифоново. На църквите „Свети Йоан Кръстител” във Винище и „Света Троица” в Липен ще бъдат ремонтирани и укрепени източните стени.

От общинския бюджет са осигурени средства за ремонт на оградата на църквата „Свети Николай” в село Горна Вереница, която е паметник на културата. Започва и дългоочакваното възстановяване на килийното училище в село Долна Вереница - сграда от близо 170 години.

200 хиляди лева от общинската хазна отделя община Монтана за ремонт на читалища в други пет села - Стубел, Долна Рикса, Горно Церовене, Долно Белотинци и Сумер.

С последните мартенски дни започва изкърпването на пътищата четвърти клас в общината. Отпуснатите целеви средства за тях са 240 хиляди лева. Ще бъдат частично асфалтирани входовете на селата Смоляновци, Сумер и Трифоново от главен път Е79, отклоненията и от вилната зона на Монтана и от Горно Церовене към републиканския път за Чипровци, както и отсечката между селата Клисурица, Долна Рикса и Славотин.