В рамките на четири дни от 27 до 30 юни жителите и гостите на града имат възможност да посетят разнообразни събития като театрални представления за деца и възрастни, изложби, концерти.

Спектакълът "Последната марионетка“ на Теодор Борисов може да се гледа на 27, 29 и 30 юни. На 28 юни в салона на читалището гостува Драматично-куклен театър - Враца с постановките "Грозното патенце" и „Роклята беглец“, а в Художествена галерия „Вълчо Вълчев“ ще бъде открита изложбата "Белоградчик – скалната столица на България".

На 29 юни, когато е празникът на града, на централния площад "Възраждане" ще бъде отслужен тържествен водосвет. След приветствието на кмета на община Белоградчик Боян Минков ще започне празничен концерт на състави от школите на Детския комплекс, вокална група “Чаровни години” и със специалното участие на групата за автентичен фолклор “Хотнишките баби“. Ще бъде открита изложбата "Картички с истории от Видин и Белоградчик" на д-р Ваня Ставрева. В неделя преди обяд "Трио Сопрано" ще зарадва жителите на града със своите музикални изпълнения.

Всяка вечер в местността Панаирището общината е организирала концерти на популярни български и сръбски изпълнители, оркестри и групи.