Председателят на Сдружението на собствениците на бл. 144 в ж.к. „Дъбника“ Жоро Киряков благодари на всички живущи, за това, че са се обединили и са успели да подадат документи по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, както и на Община Враца за оказаното съдействие при подготвянето на документите.

„Поемаме ангажимент, в рамките на заложените 78 дни, да завършим качествено обекта. Сами ще се убедите, че след приключване на санирането ще имате нови и подобрени жилища, по-малки сметки за ток, повишено дълголетие на сградата, паспорт на блока, както и красиви общи части и визия“, каза представителят на дружеството - изпълнител на санирането Кремен Христов.

Калин Каменов призова живущите в бл. 144 да се грижат и пазят това, което ще бъде направено, защото средствата, които са отделени не са малко. Стойността на дейностите по обновяването на сградата са в размер на 1 087 544, 40 лв., с включен ДДС. „Надявам се, че оценявате това, което прави държавата за Вас, защото това е инвестиция. Нека Вашият пример да стимулира и активизира повече хора, които искат да се включат в Програмата и тя да се реализира в града ни“, добави още кметът на Враца.

На откриването присъстваха още зам.-кметът Мария Попова, пълномощникът на кв. Дъбника Сашко Вълков, експерти от Община Враца, представители на Областна администрация - Враца.