Приемът на заявления за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия ще се осъществява само онлайн на страницата на Софийския университет.

Първата изпитна сесия ще се проведе на 1, 2 и 8 април 2023 г., а втората - на 3, 4, 10, 11, 17 и 18 юни 2023 г.

Приемът за специалността "Музикални медийни технологии и тонрежисура" в новооткрития филиал на Софийския университет в Бургас ще се осъществява по избор с оценки от държавен зрелостен изпит по музика, български език и литература, и английски, и с оценки от дипломата за средно образование по музика, информационни технологии и чужд език.

Кандидат-студентите ще имат възможност да се регистрират за класиране в срок от 8:30 часа на 12 юни до 17:00 ч. на 3 юли 2023 г. Процедурата по регистриране за класиране и подаване на документи за класиране е електронизирана и се извършва единствено на адреса https://online.uni-sofia.bg с линк от главната страница на университета.

На 10 юли 2023 г. ще бъдат обявени резултатите от първия етап на класирането на кандидат-студентите. Резултатите от втория и третия етап ще бъдат оповестени съответно на 18 юли и 25 юли 2023 г.

Най-актуалната информация за кандидатстудентската кампания на Софийския университет може да бъде намерена на страницата на Университета.