Кузин изпратил на малолетното момиче снимка на мъжки полов орган и два видеоклипа със сексуално съдържание. Той изпраща подобни снимки, изисквайки от детето да направи същото, задълбочавайки разговорите в тази насока. Момичето показвало нетърпимост към неговото поведение, и многократно го наричало „педофил“. Кузин отговарял, че не е педофил, защото имал жена. В средата на декември той поискал предоставяне на снимки, изпращайки й изображение на църква до дома й и извлечение от програмата „google earth“ с нейната локация. Няколко дни по-късно, след явния отказ за продължаване на комуникация, Кузин споделил, че вече „си пише с други момичета“ и изпратил на А. снимки на различни лица от женски пол, видно ненавършили 18 години.

От държавното обвинение уточниха, че Кузин е осъждан за кражба, шофиране в пияно състояние, както и за блудство с малолетно лице.Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа. Разпоредено е на 26.08.2018 г. разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

В НК престъплението извършено от него е по чл. 155 б ал.- "Който чрез информационна или съобщителна технология или по друг начин предоставя или събира информация за лице, ненавършило 18-годишна възраст, за да се установи контакт с него за извършване на блудствено действие, съвкупление, полово сношение, проституция, за създаване на порнографски материал или за участие в порнографско представление, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева." Ясно е, че Кузин ще застане пред съда и ще бъде наказан. Как и кога ще се заличи психологичната травма на 13-годишното дете, не е съвсем ясно.