През април 2015 г. Радко отишъл с каруца в покрайнините на Лом, за да коси трева. Взел и сестра си Р. В. да го придружи. Когато пристигнали в гробищния парк на квартал "Момин брод", обвиняемият посегнал сексуално на доведената си сестра. Съборил я в каруцата и насилствено осъществил с малолетното момиче полов акт, въпреки нейното несъгласие и съпротива. Той я заплашил да не казва за случилото се, в противен случай щял да продължи и за в бъдеще да я насилва.

Р. В. се уплашила от физически превъзхождащия я младеж и не била в състояние да преодолее и отблъсне агресивните му действия. Момичето затаило случилото се от страх и поради своята житейска и емоционална незрялост. Така случаят останал в тайна до края на месец септември 2015 г., когато майката на Р. В. забелязала промени в тялото на дъщеря си. При посещението на лекар било установено, че момичето е в напреднала бременност.

Радко Б. е привлечен като обвиняем за изнасилване на малолетно момиче. През януари миналата година пострадалата родила дете. Извършената по време на досъдебното производство съдебно-медицинската експертиза по метода на ДНК профилиране категорично е установила, че обвиняемият е биологичен баща на новороденото. Предстои насрочване на съдебно заседание по делото срещу обвиняемия, който е осъждан за престъпления срещу собствеността и е вече е изтърпявал ефективни присъди за тях във врачанския затвор.