Желаещите да се включат в конкурса могат да изпратят своите кандидатури по електронна поща. Те трябва да включват справка за успеха от предходната учебна година, изготвена от училището, но не по-малко от 5.50 среден успех, сканирани грамоти от участия в конкурси и състезания и свободен текст, в който да бъде описано мечтаното занимание.

Конкурсът ще премине в два етапа.

Първият етап от конкурса е кандидатстване с пакета от документи на електронната поща: zamezdra@http://xn--severozapd-7qi.net/. Той продължава от 23 ноември до 12 декември.

Във втория етап Общественият съвет на Фонда ще ги разгледа и ще направи класиране на кандидатите.

Избраните за стипендия ученици ще бъдат обявени на 19-ти декември в официалния сайт, както и във Фейсбук страницата на фонда https://zamezdra.severozapad.net/ и https://www.facebook.com/zaMezdra.

Подписването на договорите и отпускането на стипендиите ще се осъществи до 15 януари 2023 г.

Припомняме, че дарителският фонд „За Мездра“ е учреден през м. октомври миналата година. Неговата мисия е да подкрепя обществено значими местни каузи в сферата на образованието, културата и опазването на културното и историческото наследство на региона. Инициатор за създаването на фонда е Фондация „Проект Северозапад”, която години наред развива устойчиви услуги в региона чрез патронажна кухня за възрастни и самотни хора и други.