Специални гост-изпълнители на тържеството ще бъдат танцьорите от Ансамбъл "Мездра” при градското Читалище "Просвета" с ръководител Мирослав Аспарухов, популярният народен певец Юри Крумов и победителят в тазгодишното издание на Международния фестивал "Пирин Фолк” Сандански 2016 Светлин Миланов.

В празничната програма ще се включат още Мъжката фолклорна група "Змей Горянин" и Женската фолклорна група "Плетеница" към НЧ "Факел-1926" - с. Зверино с ръководител Станимир Петров, Детският танцов състав при СУ "Св. Климент Охридски" с ръководител Деница Ценова, Групата за шлагерни и авторски песни "Тинтява" и Женският народен хор към НЧ "Никола Й. Вапцаров-1919" - с. Игнатица.

По случай кръглата годишнина с решение на Настоятелството за почетни членове на НЧ "Факел-1926" посмъртно ще бъдат обявени основателите на културно-просветното средище, както и заслужили самодейци и ръководители на читалището.

Сред официалните лица, които са потвърдили присъствието си на тържеството, са дългогодишният кмет на Мездра и бивш зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Аспарухов и заместник-председателят на 43-ото Народно събрание Явор Хайтов.

Читалищното настоятелство кани на тържеството бивши и настоящи самодейци, жители и гости на селото, както и приятели на Зверино отблизо и далеч, да се присъединят към празника.