"В Итен, където сме отседнали, всичко се свежда до бягания на средни и дълги разстояния. Стотици атлети се събират тук, за да тренират заедно. Освен местните елитни бегачи, много от водещите бегачи в света също отделят по няколко месеца в годината, за да се подготвят тук.

Ние за поредна година успяхме да уредим нашето пребиваване на това прекрасно място. За което трябва да благодарим на президента на БФЛА г-н Добромир Караманов, който за пореден път ни помогна”, подчерта Йоло.

"Специални благодарности и на Сайф Сайд Шахиин, човекът с голямо Ч, който се грижи нищо да не ни липсва в Кения и да се чувстваме като у дома.

Тренировките ни вървят отлично. Митко, Иво и Спасимир са здрави и тренират на 100%. Поздрави на Мездра от целия екип”, каза в заключение Николов.

Българските атлети ще останат в Кения до края на месец април, където ще се подготвят за предстоящите си важни стартове през лятото. Определен период те ще тренират под наставничеството на световния рекордьор в дисциплината 3000 м стипълчейз и двукратен световен шампион Стивън Чероно.