Програмата обещава вълнуващи моменти както за малките, така и за възрастните зрители. Сутринта от 10.30 ч. най-малките театрални любители ще могат да се насладят на вълшебната приказка „Аладин“, а вечерта от 20.30 ч. възрастните почитатели на театралното изкуство ще гледат спектакъла „Отворена брачна двойка“.

Постановките са напълно безплатни за жителите и гостите на града, благодарение на щедрите спонсори, които подкрепиха инициативата на Врачанския театър. Ето кои врачански фирми и общественици помогнаха за осъществяване на проявата: Емил Марков „Екофрут“, „Лазаров Марбъл“ ЕООД, „Корект“ ООД, „Ветеринарна лечебница“, „Председник“, „Строителна компания“ и „Екокерамик“, както и приятелите на театъра: Надя Златева, Румен Антов, д-р Георги Езекиев и народният представител от „Възраждане“ Ивайло Папов.

Ръководството на Драматично-куклен театър изразява своята благодарност към всички, които са допринесли за успешното провеждане на настоящия театрален сезон и отправя специални благодарности към спонсорите, които са направили възможно организирането на това финално събитие със свободен вход.