В словото си архиереят благодари специално на дарителите - комплекс "Оазис" и приятели, с чиято безвъзмездна финансова помощ са ремонтирани двата молитвени дома. "Нека Бог да дарува стократно на тези, които са се потрудили да ремонтират двата храма, благопожела митрополит Григорий. И нека Пресвета Богородица бъде тяхна помощница и небесна закрилница!"

Сред множеството миряни, дошли да се черкуват, бяха спомоществователите на христолюбивото начинание, дългогодишният кмет на Мездра Иван Аспарухов и кметът на Зверино Цанко Цанев.

Честването на Рождество Богородично в Зверино започна с литургия и водосвет, отслужени от енорийския свещеник отец Антон. По случай един от най-големите празници, посветени на Божията майка, която е почитана като пазителка на християнското семейство и покровителка на родилките и децата, сем. Николай и Адрияна Трънчеви дариха на зверинския храм икона на Св. Богородица с младенеца.

По-сетне отец Антон освети обредните хлябове и традиционния курбан, даден за здраве от спомоществователите и приготвен от майстора готвач Емил Давидов - Пурчо, с помощници Стефан Христов, Мирослав Илиев и Красимир Каменов. Отпразнуването на Малка Богородица завърши с обща трапеза в черковния двор, около която се събраха вярващи от различни поколения.