© az.government.bg

"Инекс Трейд” ЕООД - Враца с управител Илиян Цветков заслужи наградата за региона на Монтана в категорията "Работодатели със значим принос за осигуряването на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар”, в която бяха отличени по един работодател от територията на деветте регионални дирекции на Агенцията по заетостта. Отличието се присъжда на врачанското строително-търговско дружество, тъй като през тази година фирмата е наела на работа на първичния пазар на труда 22 лица, 18 от които работят в новооткрития магазин за строителни материали, в това число 6 младежи на възраст до 29 години. Наетите лица продължават да работят във фирмата и след изтичане на 6-месечния срок на изпитване. Стартирала преди повече от 10 години с 10 души персонал, в момента в "Инекс Трейд" работят 155 работници и служители.

Останалите фирми, които бяха отличени в тази категория, са: за региона на Благоевград - „Ес Ти Ес Медикал Груп” АД - Сандански, за региона на Бургас - „Бургасбус” ЕООД - Бургас, за региона на Варна - „Албена” АД - к.к. Албена, за региона на Ловеч - „Борима” АД - София, за региона на Пловдив - „Костал България Аутомотив” ЕООД - Пазарджик, за региона на Русе - „Зенон БГ” ООД - Търговище, за региона на София - „Сънфудс България” ЕООД - София и за региона на Хасково - „Теклас България” ЕАД - Кърджали.

В другата категория - "Работодатели с най-съществен принос на националния трудов пазар“, тазгодишния приз спечелиха три компании, които са осигурили заетост на безработни лица в голям териториален обхват: „Язаки България” - Ямбол, „Билла България” - София и „Пилко” - Разград.

През 2015 и 2016 г. в тази категория беше отличена "СЕ Борднетце - България” ЕООД - компанията, собственик на завода за производство на автомобилни кабелни комплекти в Мездра, която тази година по собствено желание не участва във форума.