Щандът на община Мездра в Интер Експо Център привлече вниманието на посетителите с автентични гозби от латинската, прабългарската и средновековната кухни. Сладко козе сирене и масло с 9 вида подправки бяха акцент на провелото се в столицата 36-то издание на Международното туристическо изложение "Ваканция и Спа EXPO" 2019. Изключително атрактивни бяха и средновековни воини от Сдружение "Авитохол".

Петя Крушева даде на посетители и гости уникалния шанс да вкусят и традиционни за средновековието хлябове с лимец и ръж, както и с пресни подправки.

Гостите на "Ваканция и Спа EXPO" 2019 имаха възможност да се потопят в бита и традициите на средновековните бойци, както и да се докоснат до оръжията, с които са водили битките си.

По време на изложението представителите на Община Мездра и на Археологически комплекс "Калето" проведоха делови срещи с национални и международни туроператори, туристически агенции и телевизионни медии за развитието на новата туристическа дестинация "Искърски каньон".

През трите дни на "Ваканция и Спа EXPO" 2019 през щанда на община Мездра са преминали над 5 000 човека, твърдят от Общинската администрация.