Хората, които живеят в блока са учредили Инициативен комитет, чрез който събират средства, за да могат да възстановят покрива на жилищната сграда и да влязат в домовете си. Софрони Захариев и Марин Цветков се срещнаха с Инициативният комитет и дариха 500 лева за закупуване на материали, които ще послужат за ремонта на изгорелия покрив.

По думите на живущите, ситуацията въобще не е добра и наистина е нужна навременна реакция от местната власт, а дори и от държавната. В лицето на заместник-кмета Софрони Захариев те имат сериозно лоби за отпускането на средства от бюджета на Община Бойчиновци, което скоро ще стане факт. Освен това той сподели, че няма да престане със съдействието между хората и администрацията, докато хората не влязат в домовете си.

Марин Цветков направи предложение на Инициативния комитет да съберат необходимите документи и да кандидатстват по Националната програма за саниране на многофамилни жилищни сгради и заяви, че ще бъде полезен, както с организационна дейност, така и с финансова и юридическа помощ.

"Видяното и обиколката на блока наистина бяха трагична гледка. Не може и не трябва да позволим хората да останат на улицата, а да бъдат в домовете си. Заедно със заместник-кмета ще настояваме всичко да приключи по най-бързия начин, до последната керемида и тухла“, заяви по този повод областният координатор на ВМРО за Северозападна България Марин Цветков.