Но дори без височайше присъствие и въпреки кучешкия студ в Дома на железничаря, самодейците от Читалище "Просвета" сътвориха поредния незабравим празник на съхранената духовност. По време на спектакъла прозвучаха стихове за Рождество Христово в изпълнение на младите актьори Ивана Иванчева, Енола Василева и Кристина Пачева от трупата за Експериментален театър към читалището.

Зрителите чуха вдъхновеното изпълнение на пианистката Цвети Пешевска на етюд от балета "Лешникотрошачката" по музика на Чайковски.

Тазгодишният носител на Наградата за родолюбие "Дядо Йоцо гледа” Ансамбъл "Мездра" представи две от своите емблематични танцови композиции - тракийски танц "Гроздана" и "Шопски танц", а Средношколският танцов състав - северняшки танц "По гроздобер", "Джиновски танц", "Копаница" и "Тракийски танц”.

На сцената се изявиха също Групата за стари градски песни "Мездрея", която отправи коледен благослов с песните "Тиха нощ, свята нощ”, "Jingle Bells” и "Рождество Христово”, както и Женският народен хор, който изпълни "Изгреяла ясна звезда”, "Мама Георги дума” и шеговитата народна песен "Баба винце пила".

На финала на Рождественския концерт танцьорите, певците, музикантите и театралите от Читалище "Просвета” се събраха на сцената и пожелаха с ръкопляскания на всички светли празници, много настроение и благословена Нова година!

Тази вечер, само ден след Рождественския концерт на градското читалище, Община Мездра организира Коледен концерт със специалното участие на Драгомир Драганов, по-известен като Драго Чая. Срещу заплащане, разбира се. На "мероприятието", както е анонсирана проявата от местната управа, ще бъдат строени да присъстват кохортата чиновници от Общинската администрация, а навярно и възпитаниците на Комплекса за социални услуги за деца и лица с увреждания. Кметът ще държи реч. Ще има клада... Не се съмнявайте, че там ще бъдат и PR-ите на Общината. За да напишат утре какви мудрейши слова е изрекъл градоначалникът... Ала Бог вижда!