По пътя към финала Виктор Илиев елиминира с по 2:0 фрейма представителя на домакините Мартин Монов и Георги Георгиев от Снукър клуб "Мастърс" (Кюстендил), а на полуфиналите се наложи с 2:0 фрейма над Тихомир Йорданов от Снукър клуб "Мездра 2013".

Другият финалист - Виктор Гайдов, отстрани последователно представителите на домакините Иван Тончев с 2:1 фрейма, Красимир Марков с 2:0 фрейма и Денис Иванов с 2:1 фрейма.

В двудневния турнир се включиха 16 състезатели от Мездра, София и Кюстендил. Те изиграха помежду си общо 15 срещи.

Призорите получиха купи, плакети и грамоти, осигурени от Община Мездра, както и предметни и парични награди, предоставени от спонсори. Наградите връчи председателят на Снукър клуб "Мездра 2013" Нина Данколова.

Специалния приз за най-голям брейк - 48 точки, заслужи победителят в турнира Виктор Илиев.

Отличени бяха също най-добре представителят се снукърист от домакините - Тихомир Йорданов, най-атрактивният състезател - Красимир Марков и най-младият участник в турнира - 11-годишният Радослав Дочовски, и тримата от Снукър клуб "Мездра 2013”. Най-новият възпитаник на клуба - Александър Константинов, получи фланелка с автограф от 7-кратния световен шампион по снукър Стивън Хендри.

На 17 и 18 декември мездренските състезатели ще вземат участие в третия ранкинг турнир за сезона от календара на Българската снукър федерация, който ще се проведе в столичния клуб "Академията".