Много добре се представи Тихомир Йорданов, който намери място в Топ 16 на турнира. В предварителната фаза той постигна три победи - над Велиан Димитров с 2:0 фрейма и над Деян Атанасов и Петър Зоровски с по 2:1 фрейма. Така Тихомир стана първи в предварителна група "Е" и се класира за осминафиналите, където отстъпи с 2:3 фрейма пред ветерана на пловдивския снукър Иван Кюпов.

Добра игра демонстрира също най-проспериращият мездренски снукърист през миналия сезон - 14-годишният Радослав Дочовски. Въпреки че записа три загуби в предварителна група "F", той оказа сериозна съпротива на значително по-опитни състезатели. Радослав отстъпи с по 1:2 фрейма пред Димо Ангелов от Кюстендил, Теодор Чомовски и Иван Кюпов и отпадна от надпреварата.

Победител в турнира стана Георги Величков, който на финала се наложи над младия талант Виктор Илиев с 4:2 фрейма. Двамата изиграха много качествен двубой, като в крайна сметка опитът и концентрацията на Величков в ключови моменти му помогнаха да спечели титлата. Георги ознаменува добрата си форма с брейк от 73 точки в последния фрейм.

На полуфиналите Величков елиминира Йоан Саламбашев с 3:0 фрейма, а Илиев отстрани Виктор Гайдов със същия резултат. Големият отсъстващ от турнира беше републиканския шампион Братислав Кръстев-Брандо, който не успя да участва поради лични ангажименти.

Следващият, втори ранкинг турнир в дисциплината "15 червени" от календара на Българската снукър федерация е на 19 и 20 октомври, като мястото на провеждането му ще бъде уточнено допълнително.