© Община Видин

След това атрактивното цирково шоу с 5ко Моторетко прикова вниманието на малките почитатели. То събра и много любопитни посетители, разхождащи се в Крайдунавския парк, които се забавляваха наравно с децата и техните родители.

През първия ден на фестивала бяха организирани и творчески работилници, в които малчуганите се включиха с огромно желание. Те научиха как се правят фокуси и циркови номера и как се изработват хвърчила.

Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова също присъства на проявите през първия фестивален ден. Тя разгледа и базара с продукти на български производители и разговаря с изложителите.

© Община Видин

Тази вечер от 19:00 ч. на сцената в крепостта „Баба Вида“ програмата на Vida Art Festival продължава с представлението „Няма да платим“ на Общински драматичен театър „Владимир Трандафилов“, а от 21:00 ч. в „Кино под звездите“ започва прожекцията на нашумелия вече български филм „Майка“.

Организатори на Vida Art Festival са Община Видин и Event Masters. Третото издание се реализира с финансовата подкрепа на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.

Входът за всички събития и през двата фестивални дни е свободен.