От 19:00 ч. на сцената на Летния театър в крепостта Общинският драматичен театър „Владимир Трандафилов“ ще представи комедията-протест „Няма да платим“ по Дарио Фо. Същата вечер в „Кино под звездите“ ще се прожектира разтърсващият кино хит по истинска история „Майка“, чийто режисьор е Зорница София, а в главната роля се превъплъщава Дария Симеонова.

На 21 май (неделя) програмата започва отново в 11:00 ч. Кукленото представление „Дядо вади ряпа“ на театър „Мале-Мале“ ще зарадва своите малки почитатели. Продължават занимания и творческите работилници.

Първият български вентролог Димитър Иванов - Капитана и българинът от едно време Бай Тъньо, ще са също в нашия град със своето най-добро шоу, за да донесат смях и ни заредят с добро настроение. Началото е 19:00 ч. в Летния театър на „Баба Вида“.

Само месец след официалната му премиера, организаторите са включили във фестивалната програма прожекция на българския филм-драма „Изкуството да падаш“ с режисьор Орлин Милчев-Атила. В главните роли ще видим Елена Замяркова, Александра Сърчаджиева, Ивайло Христов.

И през двата фестивални дни всички желаещи могат да разгледат арт базара на български производители.
Организатори на Vida Art Festival са Община Видин и Event Masters.