Това бе финалната сесия на работните групи от активни лица, изпълняващи дейности по DEAR – Обучение за развитие и повишаване на обществената осведоменост по въпросите на устойчивото развитие в малките населени места на Европа. Селските райони не само у нас предлагат много по-малко обществено-икономически и културни възможности в сравнение с големите урбанизирани зони.

Целта на сесията бе да се съберат активните лица от районите на изпълнение в Северозападна България, за да направим съвместно обсъждане и да поставим общите насоки за изработване през есента на тази година на Регионален План DEAR за целенасочено прилагане на обучение за развитие в селските райони и повишаване на вниманието на обществото по въпросите на устойчивото развитие и борба с бедността.


Във форума участваха ръководители, представители на НПО, местни власти, училища, гражданския сектор и активисти, ангажирани с развитието от посочените общини, които изпълниха успешно пилотни проекти, даващи различни възможности за устойчиво развитие в малките населени места и борба с бедността.