Кметът на селото Иво Костов поясни, че базата е в отлично състояние и ще се наложи само козметичен ремонт. Той е категоричен, че забавачницата трябва да бъде отворена пак, за да улесни родителите, бабите и дядовците, които се грижат за своите внуци. "В селото има достатъчно деца, за да запълнят необходимата базисна бройка и ще се раждат още през следващата година. Ако искаме децата ни да останат в селата, трябва да им създаваме по-добри условия за живот", допълни още Костов.

В момента родителите водят децата си на градина в село Зверино, но трудно съчетават работата си с това да пътуват всеки ден до там.

Таня Ганчева е една от майките, която подкрепя инициативата. "Като майка на три деца, едно от тях в детска градина, а другите две в ясла, за мен ще голямо удобство да мога да ги водя в нашето селото. Това ще улесни изключително всички родители, които пътуваме сутрин и следобед, за да прибираме децата си от село Зверино".

На предстоящата сесия на Общинския съвет в Мездра този четвъртък, ще бъде разгледана докладна, внесена от общинския съветник инж. Георги Валентинов Иванов, относно разкриване на филиал на ЦДГ - с. Зверино в с. Игнатица.

ОбС в Мездра трябва вземе решение относно разкриването на детското заведение. Ако предложението бъде прието, ОбС трябва да възложи на кмета Иван Аспарухов изпълнението на решението и да извърши необходимите проверки на състоянието на базата и съответните ремонтни дейности до края на 2020 г., както и да заложи в бюджета за 2021 г., планирани средства за обезпечаване на нормалната работа на Филиала на ДГ в село Игнатица.