„Първите 17 улици в града ще бъдат тези, които бяха засегнати от водния цикъл миналата година, затова с тази цел бяхме разкопали целия град. Това е нормален строителен процес. До края на октомври трябва да бъдат завършени всички улици в града и плюс 32 в селата, по които сме сключили договори и започва тяхното изпълнение. Едно от най-важните неща е реализацията на капиталовата програма на общината“, каза градоначалникът и допълни, че „след ремонтните дейности и изграждането на нови тротоари ще бъде забранено спирането върху тях, а за тези които не го спазват ще има солени глоби“.

Кметът Иван Аспарухов информира, че се предвижда ул. „Св. Патриарх Евтимий“, в посока към гробищния парк, да стане еднопосочна след ремонтите. В аванс допълни, че на 12 юни се очаква и строителното разрешение за пътя Мездра – Боденец, който се реализира по ПРСР.

От Община Мездра апелират гражданите, засегнати от ремонтните дейности да съдействат за безпроблемното преминаване на механизираната техника с цел по-бързо и качествено изпълнение на обектите.