© ОбА - Монтана

Обхваща познанията на подрастващите за рисковете от бедствия и пожари, както и начините на поведение при тях. Целите на конкурса са да се предадат тези познания със средствата на изобразителното изкуство. Така същевременно се провокира интерес към професията на пожарникаря и спасителя, както и желание за участие в доброволческа дейност и опазване на околната среда. Насърчават се и творческите заложби при децата и учениците.

В областния кръг на конкурса участват класираните на първите три места в общинските етапи,. Произведенията са общо девет, а авторите им са в две възрастови категории. В групата на децата от 7 до 10 години първото място е за Иван Севастакиев, на 8г. от III ОУ „Иван Вазов“ – Берковица. Втори с рисунката си е Ивелин Иванов, на 9г. от II ОУ „Христо Смирненски“ - Берковица и трети - Антонио Николицов, на 9г. от III ОУ „Иван Вазов“ – Берковица.

При децата от 11 до 13 години първото място е за Анджелина Костова, на 12г. от II ОУ „Константин Фотинов“ – Лом. Наградена на второ място е Кристина Кирилова, на 13г. от I ОУ „Никола Първанов“ – Лом, а на трето място е рисунката на Никола Петков, на 11г. от III ОУ „Иван Вазов“ – Берковица.

На награждаването на победителите в областния кръг на конкурса присъства директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Венцислав Райков, инспектори в дирекцията и служители в Областна администрация – Монтана.

„Благодарим на всички деца за участието им в този конкурс! Благодарим и на преподавателите и родителите им, както и на членовете на журито. Пожелавам успех на финалния кръг на състезанието и още много награди“, каза в обръщението си по време на награждаването г-жа Вецина.