Кметът на община Мездра Иван Аспарухов каза за MediaNews кога ще започне изпълнението на двата проекта.

„Проектът е внесен и в момента се предава във всички работни фази. Нашето предложение е до Министерство на финансите за добавяне към инвестиционната програма. Министерството подготви доклада и преди изборите в Народното събрание гласуваха промените. Така че 2025 година ще започне вторият етап. Тази година задачата ни е да изпълним улиците,а от 2025 г започваме,като подпишем споразумението. То е одобрено от Народното събрание, одобрена е и промяната в бюджета и вторият лот. В него са заложени площада, парка в кв. 10 и преустройството на залата в бившия Снекбар” – уточни Аспарухов.

„Искаме да я преустроим в художествена галерия, нова зала за ритуали, заседания и публични събрания. Проектът е одобрен, както и проекта за старото кметство в Зверино. Това са четирите проекта, които са ни одобрени. Внесли сме от 1 юни в Народното събрание и ако има заседание на бюджетната комисия, имаме уверението, че ще минат. Това е в рамките на инвестиционната програма до лимита, който имаме”

По-нататък Аспарухов поясни, че 1 септември е датата, до която трябва да се проведат процедурите по обществените поръчки и нанасяне на последни корекции. Целта е да бъдат предадени всички набори от проекти към МФ, респективно в НС, съгласно Постановлението на МС за изпълнение на бюджета.