В консултациите участваха представителите на „ГЕРБ-СДС“ - Яна Нинова, „Продължаваме промяната - ДБ“ – Стефан Красимиров, Даниела Стефаовска и Анита Трифонова, инж. Мирчо Мирчев - ДПС, Наталия Христова - Коалиция "БСП за България", Даниел Михайлов – ИТН и Радослав Маринов –„Възраждане“ .

Общо 328 ще са членовете на всички 42 СИК в общината на предстоящите избори. Най-много места в тях има Коалиция „ГЕРБ-СДС“ – 80, 71 са местата за Коалиция „Продължаваме Промяната - ДБ“, ПП „Възраждане“ са с 47 места, ДПС с 46. Останалите коалиции и партии - „БСП за България“ и „Има такъв народ”, са с по 42 места.

„ГЕРБ-СДС“ има 36 ръководни места в комисиите (председатели, зам.-председатели и секретари), Коалиция „Продължаваме Промяната - ДБ“ - 33, ПП „Възраждане“ – 20, ПП „ДПС“ – 19, КП „БСП за България“ – 12 и ПП „Има такъв народ” – 6.

В резултат от станалите разисквания, представителите на политическите партии не се споразумяха за разпределeнието на ръководните длъжности в СИК в община Мездра.

До 27 септември в ОИК ще бъде представен протокол с резултатите от проведените консултации, която ще определи служебно ръководните длъжности в секционните избирателни секции.