Преди този заключителен турнир от зоналния шампионат момчетата на треньора Евгени Йоловски са еднолични лидери във временното класиране с пълен актив от 12 точки и голово съотношение 199:103.

Непосредствено след последната среща от зоналния финал ще бъдат наградени призьорите в първенството при юношите старша възраст в Зона "Витоша" през сезон 20018/2019. Ще бъдат връчени и четири индивидуални отличия - за голмайстор на зоналния шампионат, най-добър защитник, най-полезен състезател и най-добър вратар.

Първенецът в зоналния шампионат и отборът, заел второто място, ще се класират директно за Държавния финал в тази възраст, който ще се състои от 22 до 24 май в Горна Оряховица. Останалите шест квоти ще бъдат попълнени от класиралите се на първите две места в другите три зони - "Мизия", "Черно море" и "Тракия".

Групата на ХК Локомотив М16 за зоналния финал в Мездра включва 13 състезатели: вратари - Петър Ганев и Георги Вълков, крила - Йохан Марков, Валентин Гачев, Цветелин Петров, Жоро Иванов и Владислав Андреев, гардове - Теодор Ангелов и Милен Валентинов (кап.), разпределители - Илиян Младенов и Габриел Георгиев, пивоти - Божидар Симеонов и Деян Дачев.