За целта младите хора ще поставят кутии за дарение в някои учебни заведения, които ще станат ясни от публикуването им в социалните мрежи. Има открита банкова сметка за дарения. Гражданите, които искат да се включат и да дарят хранителни пакети, могат да го сторят на улица "Дунавска" № 30. Пунктът е фото и видео студио. Младежите събират боб, ориз, леща, консерви, пастети, сладкиши. За самият празник ще има топли козунаци, които ще са дарение от пекарни в града.

Желанието на учениците е да помогнат на възрастни хора, които действително имат нужда от помощ. Едно от населените места, където ще отидат и този Великден, в което са били и по Коледа, е с. Върбовчец (Димово).

Организаторите призовават: "Нека поне за празниците, когато всяко едно семейство е сплотено, когато идват хора от близо и далече и са заедно около трапезата, да се сетим за хората, които може би ще са сами, които няма да имат възможност да се нахранят и да седнат на трапезата като всички нас, нека всеки да отдели колкото прецени, колкото може, колкото сметне, че е нужно, и нека просто помогне, защото добрината ще ни спаси."

Припомняме, че през януари кметът на Община Видин Огнян Ценков приветства инициативата и награди възпитаничката на ППМГ "Екзарх Антим I" Антонина Лозанова с плакет на Община Видин, за това, че посвещава голяма част от времето си да помага на възрастни хора, които са крайно нуждаещи се. В знак на съпричастност към усилията на младите хора, Ценков направи и лично дарение, с което да подпомогне каузата им.