Приготвените пакети включват продукти и стоки от първа необходимост, а високоблагородната инициатива даде възможност на практика помощите да покрият крайно нуждаещите се възрастни и, в повечето случаи, самотно живеещи лица от селата на общината. Срещите между младите и възрастни хора са мили и трогателни, изпълнени с много вълнение и емоции, понякога и сълзи.

Всички местни жители благодариха за помощта и оказаното внимание като разказаха за това как преживяват най-трудните си години от своя живот, за големия недоимък, как едва успяват да купят лекарствата си, за нуждата от частичен ремонт на къщите и др. Но все пак успяваха да почерпят своите мили гости с баница по селски, печена тиква, даряваха ги с букети от красиви есенни цветя. А малката Бела си тръгна със зайче – подарък от баба Наца, а баба Лазарина подари цяла кофа с картофи, отгледани със собствените й ръце в селската градина.

По време на вълнуващите срещи и двете страни отново си дадоха дума да продължат своето приятелство и занапред.

Всички представители на дарителите получиха сувенири и рекламни материали от името на кмета на община Белоградчик Борис Николов.