Високоблагородната акция даде възможност на практика социалните помощи, състоящи се от продукти и стоки от първа необходимост, да покрият крайно нуждаещите се възрастни, самотни и болни хора от селата на общината.

Изключително мили и трогателни, изпълнени с много вълнение и емоции, понякога и сълзи, са срещите между възрастните хора и децата. Всъщност повечето вече се познаваха от края на миналата година и проведената акция по време на Коледните празници. Тогава младите дарители обещаха отново да организират кампания и през тази година в дните след Великден. Всички посетени хора приемаха своите гости като родни деца и внуци, даряваха ги с много топлина и прегръдки, благодаряха за помощта и оказаното внимание. Непринудено канеха учениците в своите къщи, водеха ги при домашните животни.

След вълнуващите срещи помежду си и двете страни си дадоха дума хубавите отношения помежду им да продължат. Дарителите получиха и специалните благодарности от Борис Николов – кмет на община Белоградчик, за високо благородното дело.