© Община Белоградчик

Целта на споразумението е осигуряване на непрекъсваемост на функционирането на Център „Домашни грижи” в община Белоградчик за предоставяне на интегрирани здравно-осигурителни услуги, вкл. услугата телекеър (гривна, която измерва показателите на потребителите).

Към екипа на този етап се присъединяват две домашни помощници, а на по-късен ще се присъедини още един домашен помощник и медицинска сестра.

Срокът на споразумението е до 31.12.2024 г. като може да бъде продължен от страните по него чрез подписване на допълнително споразумение, при наличие на удължаване срока на програмата и отпускане на допълнително финансиране за предоставяне на услугите.

Боян Минков – кмет на община Белоградчик връчи договорите на всички и им пожела успех в изпълнението на поставените им задачи. Той подчерта колко важно е сключеното споразумение, защото вече е доказано колко нужни са техните умения и услуги за хората, на които ще помагат. „Проектът е изключително добър и стана модел за подражание на цяла Европа. Много сме щастливи, че го продължаваме, защото е изключително нужен за нашата община.”

Източник: Пресслужба на община Белоградчик