В представителната проява се включиха групите за извънкласни дейности за занимания по интереси от клубовете "Млад артист" с ръководител Сашка Иванова, "Танцувай и се забавлявай" с ръководител Христина Стоянова, "Барманството - атрактивно и забавно” с ръководител инж. Десислава Петкова, "Аз управлявам ресторант” с ръководител инж. Цветана Ценова и "От раклата на баба" с ръководител инж. Христинка Минова.

По този повод в учебното заведение гостуваха седмокласници от градските основни училища "Христо Ботев” и "Св. св. Кирил и Методий”, представители на Регионалното управление на образованието и на Центъра за кариерно ориентиране - Враца. По стародавна традиция домакините посрещнаха своите гости с питка и мед, след което средношколците от Клуб "Млад артист" възпроизведоха как се е чествал навремето Игнажден в българското семейство.

На импровизираната сцена се изявиха също танцовата формация от Клуб "Танцувай и се забавлявай”, а Дядо Коледа и Снежанка проведоха викторина, посветена от Коледа и раздадоха подаръци.

Накрая всички опитаха от постните ястия и тестени изделия, характерни за бъднивечерската трапеза, приготвени от младите кулинари от Клуб "Аз управлявам ресторант” и пробваха безалкохолните коктейли и шейкове, поднесени от бъдещите бармани от Клуб "Барманството - атрактивно и забавно”. Сред гастрономическите изкушения бяха традиционните пълнени чушки с боб, лозови сармички, баница с тиква и със сирене, коледна пита, колачета и курабийки, както и различни видове хапки.