Венцислав Фоти - адвокат на подсъдимия, е заявил, че последният е заплашван и се страхува за семейството си. Впоследствие, източници от разследването са успокоили, че той е под постоянен контрол от властите.

Полицейските органи са уведомени, че Пантелеев не се намира на адреса си в Лясковец. Те са получили данни, че той се крие в южен град. Почти нулева била възможността да е напуснал пределите на страната.

И не защото има забрана да напуска страната, а защото това би дало на новия прокурор по делото сигурен повод да го върне веднага зад решетките, разсъждават в МВР.

Припомняме, че на 13 ноември по разпореждане на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, делото бе иззето от прокуратурата във Велико Търново и бе изпратено за разследване на прокуратурата в Ловеч. Причината за това бе, че обвиняемият Начо Пантелеев е пуснат от ареста с мярка "подписка". По този повод в София бе извикан великотърновският наблюдаващ прокурор, за да даде обяснения за действията си.

Новият наблюдаващ Валентин Вълков е решен да го внесе в съда в рамките на два месеца. Назначил е петорна автотехническа експертиза, за да няма оспорвания и протакане.