Прокурорът Йордан Кожухаров, по чиято преценка Начо Пантелеев бе пуснат срещу подписка, е извикан за обяснение в кабинета на главния прокурор. Преди минути той влезе на среща при Сарафов.

В кратък коментар пред медиите той обясни, че книжката на Панталеев е била отнета и му е била наложена забрана да напуска страната.

"Прокуратурата няма как да знае с каква скорост е карал Пантелеев, без да има експертиза", обясни Кожухаров. Освен това няма няма опасност той да се укрие, добави той.

Според Кожухаров, основното нарушение е превишената скорост и настъпилата след това загуба на контрол над колата. "Пътят е бил мокър, вероятно гума е забуксувала при маневра за изпреварване и така колата се е отклонила от пътя си", обясни той.

По информация на БНР се очаква Кожухаров да бъде отстранен от разследването и то да бъде поето от друг наблюдаващ прокурор.

Прокуратурата във Велико Търново съобщи, че е привлякла като обвиняем 24-годишния мъж от Лясковец за катастрофата на пътя София - Варна в района на с. Шереметя, при която загина Спасов.

Обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на нарушаване на правилата за движение по пътищата. Шофьорът е изгубил контрол над управлявания автомобил при мокра настилка.

След произшествието водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като резултатът е отрицателен.