Всеки от тях трябва да изпрати идеите си до ЦИК до средата на месеца. Специална комисия ще влезе в ролята на жури и ще одобри най-добрия проект, като по план това трябва да стане след около седмица. В самата комисия ще влязат общо 7 души - четирима външни експерти, които естествено ще получат възнаграждение, и трима от самата ЦИК. След това обаче окончателното одобрение ще дойде от ЦИК. До края на месеца или началото на март пък трябва да бъде готова визуализацията, а ЦИК да се сдобие с нов образ на логото си.

Победителят пък ще получи награда от 5 000 лв., като едно от задълженията му е да прехвърли на ЦИК авторските права за проекта си. Петимата специалисти, които са поканени от ЦИК да изработят лого на комисията, са Милена Вълнарова, доц. д-р Димитър Димитров, Филип Попов, Велина Мавродинова, Константин Кокаланов, все изявени в дизайна и графиката.

Вълнарова е илюстратор на книги и дизайнер, с награди от Южна Корея и Япония. Димитров пък е преподавател в НБУ, но наред с това работи в областта на рекламата. Художникът и дизайнер Филип Попов пък е с награди от България и чужбина. Мавродинов пък е известен в областта на графиката, а Кокаланов е художник от Националната художествена академия.