По пътя си към финала Тихомир Йорданов елиминира на четвъртфиналите Мартин Монов с 2:0 фрейма, а на полуфиналите се наложи над Ангел Михов с 2:1. Другият финалист - Радослав Дочовски, спечели на четвъртфиналите срещу Денис Иванов с 2:1 фрейма, а на полуфиналите надделя над опитния майстор на щеката Любомир Яшов, със същия резултат. Останалите двама четвъртфиналисти бяха Владимир Палански и Христо Търницов.

Победител в първия турнир от Mezdra Snooker League, който се проведе в началото на септември, стана Любомир Яшов. В изключително оспорван двубой тогава той се наложи над Тихомир Йорданов с 3:2 фрейма.

В ранглистата на мездренската аматьорска снукър лига след два изиграни кръга води Тихомир Йорданов с актив от 180 точки, следван от Любомир Яшов със 150 т. и Радослав Дочовски със 130 т. Четвърти е Ангел Михов със 100 т., пето-шесто място делят Денис Иванов и Мартин Монов с по 60 т., а седмо-девето - Владимир Палански, Александър Георгиев и Христо Търницов с по 50 т.

Следващият турнир от Mezdra Snooker League ще се състои в началото на декември. Междувременно в края на този месец, на 25 и 26 ноември, Мездра ще бъде домакин на Четвъртия открит турнир по снукър "Мездра Оупън", в който ще вземат участие състезатели и от други клубове в страната, информира в аванс Нина Данколова, председател на СК по снукър „Мездра 2013”.