© Община Козлодуй

Един от най-добрите български боксьори, шампионът Тервел Пулев развълнува и омагьоса публиката със своята сърдечност и патриотизъм. Г-н Пулев сподели с децата, че от малък е възпитан в родолюбие и уважение към българската история. Учениците от всички училища от Козлодуй слушаха със затаен дъх думите на спортиста, които докоснаха всяко сърце.

Водещ на урока бе основателят на проекта „Незабравимата България”, актьорът и режисьор Искрен Красимиров, който влезе в ролята на Христо Ботев и представи филм за слизането на Ботевата чета на Козлодуйския бряг.

На сцената на читалището прозвучаха стихотворение за Левски и български песни, изпълнени от учениците от НУ „Васил Левски” и СУ „Св. св. Кирил и Методий|”. СУ „Христо Ботев” се представиха с изпълнение на мажоретен състав.

Мая Йонова, общински съветник, председател на Постоянната комисия по образование, култура, младежта, спорта и туризма, вероизповеданията и интеграция на малцинствените групи в обществото, от името на Общински съвет и кмета на община Козлодуй поднесе благодарности на Тервел Пулев за оказаната чест, да бъде гост на Урока по родолюбие.

Именитият спортист се снима с всички деца, специално поздрави и нашите малки шампиони от спортен клуб „Златните момчета”.

Гостите посетиха и Национален музей „Параход Радецки”. Тервел Пулев сподели, че е впечатлен от Козлодуй, който е не само историческо място, но и един чист и зелен град, като благодари на Бисерка Димитрова, директор на НУ „Васил Левски”, за възможността да се срещне с децата от нашия град.