Теодора Гладнишка спечели конкурса за управител на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация по вътрешни болести – Мездра. Това сочат окончателните резултати от него, публикувани на уебстраницата на Министерството на здравеопазването.

Тя бе единственият кандидат за управител на лечебното заведение, участвал в обявения от здравното министерство конкурс на 12 януари 2024 година. Гладнишка ще управлява специализираната болница за период от три години.

За Специализираната болница за продължително лечение на белодробни болести в град Роман бе обявен конкурс за управител и за контрольор на лечебното заведение. За шефското място също имаше само един кандидат - Пепа Владимирова, която спечели конкурса и ще продължи да ръководи белодробната болница в следващите 3 години. Съревнованието за поста контрольор на болницата бе спечелено от Антоанета Калаузка.

По същия начин протекоха и конкурсите за още пет специализирани болници, обявени от МЗ – само с един кандидат, обикновено настоящият управител на съответната болница. Така нови мандати спечелиха управителите на болниците в Трявна, Троян, Велинград и Искрец.

Междувременно министърът прекрати конкурса за независим член на борда на директорите на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали, тъй като настоящият е оттеглил оставката си, с което нуждата от провеждането на конкурс отпада.