Почитателите на изящната словесност станаха част от едно нетрадиционно и по-различно представяне, което прикова вниманието на присъстващите. Освен елегантната обстановка, особен интерес предизвика и оригиналния творчески автопортрет, който поднесоха двете сестри. Самите те определиха книгата си като странна, тъй като самото оформление е сполучлив опит да представи тяхната вътрешна и духовна същност.

По-голямата – Таня, подчерта, че нейната сила и устременост е светлината, затова е избрала цвета на слънцето за своята част, а Галя, съвсем естествено и в хармония с нейната романтична същност, търси и открива житейските послания и тайни именно в приглушената светлина на луната и трепкащите като живи огньове звезди.

За раждането на идеята на тази „огледална” книга двете сестри споделиха, че всичко е станало спонтанно, въпреки че Таня пише стихове отдавна и има още колкото за две стихосбирки. Галя допълни, че нейната по-силна страна е прозата, и затова е включила в книгата освен лирика и четири от любимите й разкази.

Още с отварянето на първата страница, там те посрещат две щастливи и усмихнати жени и тяхното послание :

Нека винаги има огън в огнището на сърцето ми…
Нека винаги има храна на трапезата на душата ми…
Нека винаги има светлина, която ме води във мрака…
Нека има място, където някой ме чака…

Таня Василева споделя в предговора си, че всяка история започва отнякъде, и всеки знае нейното начало, но никога - как ще завърши. Всичко, което човек започва, продължава през целия му живот, който би бил празен и безплоден, ако не посмее да тръгне след мечтите си… Защото всичко в този живот е на една мечта разстояние…

А ето как Галя разказва за тяхната книга:

„Всяка история започва отнякъде. В тази книга е нашата история. Там има късчета истина от дрехата на живота. Пъзел от възможности, които можеш да построиш по различен начин и всеки път се получава различна картина.“

Любопитен е фактът, че и двете са бивши спортистки – Таня е майстор на спорта, треньор и съдия по джудо , а другата – Галя – съдия по самбо. Но и двете са категорични, че именно спортът им е дал тази сила и увереност да преследват и постигат мечтите си.

В заключение двете споделиха, че книгата е за всички, които могат да открият частица и от своята истина.

Гости на премиерата бяха близки, сред които и тяхната майка, приятели и почитатели на словото.