Валентин Велчев се занимава с музика още от дете, свири на пиано и изпълнява песни в различни жанрове и стилове. Завършил е музикална паралелка в училище "Отец Паисий“ в родния си град Враца. От няколко години се подготвя за дебюта си на голямата сцена на фестивала "Пирин Фолк". За да стигне до него, певецът се учи от любими на цяла България изпълнители:

"Участвал съм на различни събития, включително съм пял с Володя Стоянов на една сцена... Мога да изпълнявам всякакъв стил музика, един изпълнител би трябвало да може това, не си слагам бариери, не се ограничавам. Тази е музиката, която най-много ми харесва, разбира се. Затова искам да я разпространявам, хората обичат българската музика, трябва да се слуша българска музика..."

Фестивалът "Пирин Фолк" започва днес, ще продължи до 1-ви септември в Летния театър на Сандански. Конкурсната вечер е утре, на 31 август. Всички, които желаят да подкрепят Валентин Велчев, могат да споделят неговата песен в социалните мрежи, за да я чуят повече хора и да гласуват с есемес за нея.