© АПИ

Това е съвместната заповед на Агенция "Пътна инфраструктура", ГД "Национална полиция" и ИА "Автомобилна администрация". Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и ограничаване на пътно-транспортни произшествия с участие на тежкотоварни превозни средства.

Тежкотоварните превозни средства ще бъдат спрени и на 6-ти септември /понеделник/ и 12-ти септември /неделя/, от 16 ч. до 20 ч. Ще бъде ограничено преминаването на автомобилите над 12 т по АМ "Тракия" в участъка от Пловдив до София в посока столицата и по АМ "Хемус" от Боаза /кръговото кръстовище при 87-ми км/ до София, както и по път I-1 Благоевград - Кресна в двете посоки.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Във връзка с очаквания интензивен трафик АПИ моли шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

На АМ "Хемус" продължават ремонтно-възстановителните работи на тръбата за София на тунел "Ечемишка". Трафикът се осъществява двупосочно в тръбата за Варна.

На АМ "Марица" продължава ремонтът на дилатационни фуги на мостовото съоръжение над р. Йерусалимовска при 82-ри км на АМ "Марица" в платното за ГКПП "Капитан Андреево". До 10 септември движението в участъка от 85-ти до 80-ти на АМ "Марица" в района на гр. Любимец ще се осъществява двупосочно в платното за Хасково.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.