Днес от 12:00 ч. до 20:00 ч. и в събота от 8:00 ч. до 16:00 ч. ще бъде ограничено преминаването на тежкотоварни камиони над 12 тона в посока Варна по участък от АМ „Хемус“ между 30-и и 47-и км. Движението ще се пренасочва по обходен маршрут при 30-и км на АМ „Хемус“ по пътна връзка „Витинска река“, ще продължава по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км на АМ „Хемус“. При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на моторни превозни средства (МПС) над 12 тона ще се пренасочва и от пътен възел „Правец“ (при 52-ри км) по път I-3 Ботевград - Ябланица и ще се връща отново на магистралата при пътен възел „Осиковска Лакавица“ (при 60-ти км).

В зависимост от интензивността на движението по АМ „Хемус“ и за да не се образуват задръствания от автомобили, е възможно в определени интервали от време движението на всички видове превозни средства за Варна да се пренасочи временно по първокласния път София – Ботевград до изтегляне на колоната от автомобили по автомагистралата, посочиха от АПИ.

В неделя от 11:00 ч. до 12:30 ч. ще бъде ограничено движението в участък от път III-866 Смолян – Широка лъка, в границите на с. Широка лъка, за провеждане на традиционния кукерски събор – „Песпонеделник“. Шофьорите на всички моторни превозни средства ще изчакват на място. При необходимост ще се осигурява преминаването на автомобили със специален режим на движение. Участъкът ще се регулира от „Пътна полиция“.

В понеделник от 14:00 ч. до 20:00 ч. ще бъде ограничено движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона в посока София от 60-ти до 52-ри км на АМ „Хемус“. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел „Осиковска Лакавица“ /при 60-ти км/ по път I-3 Ботевград – Ябланица и ще се връща на магистралата по пътен възел „Правец“ /при 52-ри км/. В зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на моторни превозни средства над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел „Ботевград“ /при 47-ми км/ по път II-17 и по път I-1 София – Ботевград до пътна връзка „Витинска река“ /при 30-ти км/ на АМ „Хемус“, съобщиха още от АПИ.