След успешно положените държавни зрелостни изпити дванайсетокласниците, получили своите свидетелства за завършено средно образование, са 42-ма. Те са от трите профилирани паралелки – „Електронна търговия“, „Чужди езици“ и „Хуманитарни науки“. За първи път в историята на гимназията ученици получиха свидетелство за професионална квалификация „Организатор интернет приложения“, по специалност „Електронна търговия“.

Във випуска пълните отличници от целия курс на обучение са седем. За втория прогимназиален етап - 11-ти и 12-ти клас – са десет. С успех над 5,50 завършват двама дванайсетокласници.

Заместник-кметът на Община Мездра - Нели Минева връчи на отличниците златни медали, грамоти и книги с пожелание да бъдат вдъхновени, да помнят и уважават своите учители.

Директорът на учебното заведение – Мариела Горанова, поздрави младите хора за постигнатия успех и им пожела да бъдат любознателни и търпеливи.

„Не спирайте да покорявайте върхове, защото така ще се развивате в своето професионално направление. Избирайте това, което ще ви носи удоволствие“, каза още Горанова.

Събитието уважиха роднини и приятели на зралостниците.