© Община Видин

Да види резултата от работата по време на учебно-творческата практика дойде и заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова. Тя благодари на доц. д-р Стоян Дечев, ръководител на групата студенти, че са избрали нашия град, за да рисуват. „Видин е много интересен със своята архитектура, има богато културно-историческо наследство и красив Крайдунавски парк. Надявам се, че всичко това ще остави чудесни спомени“ – каза Борисова и поздрави младите хора за талантливите им рисунки, като ги покани догодина да гостуват отново.

Доц. Дечев изрази задоволството си от работата на студентите: „Впечатлиха се от забележителностите на града, направиха хубави работи. Избрахме най-доброто от цялата продукция, за да я покажем на видинската публика. Това е и един „малък отчет“ пред Общината, която беше така любезна да ни предостави прекрасни условия“. Той благодари специално на кмета на Видин д-р Цветан Ценков и на заместник-кметовете Борислава Борисова и Цветомира Илиева, съдействали инициативата да се осъществи и изказа уверението си, че сътрудничеството ще продължи.

Доц. д-р Стоян Дечев съобщи, че всеки студент ще остави по една своя творба като подарък за Община Видин и така местната институция ще стане собственик на една малка колекция от хубави картини.