Една от най-мащабните доброволчески инициативи за тази година бе възстановяването на храма „Св. Климент Охридски“ на гара Черепиш. Идеята и осъществяването бе благодарение на бивши възпитаници на Семинарията, с подкрепата на Врачанската епархия и митрополит Григорий. Това емблематично място, което е част от духовната ни история повече от 30 години тънеше в разруха.

Представителите на бившите випуски в Духовната семинария извършиха цялостен ремонт на покрива на семинарския храм и ще се опитат да го възстановят и запазят за богослужения.

В Черепиш се осъществи още една благородна инициатива. След дълги години се ремонтира и почистиха прилежащите сгради към манастира "Успение Богородично". Това става факт благодарение на спонсорството на редица частни фирми, доброволци, ученици и съвместно с община Мездра, които се включиха с дарения и труд в кампаниите.

Намерението на всички е да продължат да помагат и да реновират светата обител.

В духа на християнските ценности и добродетели на много места в общината се подеха инициативи за укрепване на местните храмове.

В село Горна Кремена с дарителски средства се извърши дългоочакваният ремонт на един от най-старите действащите храмове в община Мездра „Св. Николай”. Благотворителната кауза събра близо 7 хил. лева, дарени от жителите в селото и частни фирми. Скоро църквата ще отбележи своя 200-годишен юбилей.

След повече от 150 години мездренското село Ослен Криводол бе огласено от празничния камбанен звън. След дарителска кампания за събиране на средства в селото отвори врати новопостроеният храм "Св. Николай Чудотворец”.